ПредишенСледващото

Кралят на медицината Ибн Сина (Авицена) - християнството или исляма
Не бъдете син Хюсеин, семейството имаше й също няма. Той ще се скитат през целия си живот на маршрутите за каравана от град на град, от един владетел, за да ...

... родителите на момчето харесва името Хюсеин. Но в онези дни в благородните къщи трябваше да се даде на сина си и kunyu (псевдоним). "Моето момче със сигурност ще бъде вашият син - Абдула се засмя. - Така че нека да не страда моето момче Хюсеин. Аз вече са дали името на бъдещия си син Али. Куня е Абу Али ". Откъде е Абдала знаем, че цялата идея на втория си име напразно. А името на момчето, Абу Али ал-Хюсеин ибн Абдалах ибн Sina. Друг от Latinized му име - Авицена.

Тук е неговата биография, съставен от себе си (обхваща първите 30 години от живота си) и продължена от неговия ученик Ал Dluzdjani.

Ситуацията в семейството допринесли за духовното развитие на младите хора. С 15 години той започва да изучава самостоятелно и по 18-годишна възраст вече се очертава като зрял учен; През това време той става известен в Бухара и като изкусен лекар.

През 1002 г., малко след смъртта на баща си, Ибн Сина се премества в столицата на Khorezm Gurgandzh (сега Ургенч), в който са живели видни учени. В следващите години той се скитаха, промяна на града. През 1015-1024 той е живял в Хамадан, съчетаващ научната работа с много активно участие в политическите и обществените дела.

Ибн Сина - най-ярката представител на арабския мюсюлманския свят, последовател на Аристотел, известният учен и лексикограф.

Според учените, Авицена пише повече от 450 произведения, от които чухме за 240. Ибн Сина оставила огромно наследство: книги по медицина, логика, физика, математика и други науки. произведения Авицена са били написани предимно на арабски и фарси. Те обхващат, в допълнение към философски дисциплини, химия, геология, граматика, поезия, история. Ибн Сина става известен най-вече благодарение на неговите писания по философия и медицина. Сред запазените философски произведения на учения са "Книга на изцеление", "Книга на спасението", "Указания и насоки" и "знания книга". Ибн Сина е използвал всичко на стойност, която е генерирана от неговите предшественици в областта на природните науки и философия. Негови творби са станали върха на развитието на теоретичната мисъл в Близкия изток в началото на Средновековието.

Той може с право да се нарече цар на медицината. Той е един от най-големите учени в историята на заболяването. Според различни източници, общият брой на медицински произведения на до Ибн Сина към 50, но до нас са достигнали само 30. Въпреки това, основната медицинските работи Ибн Сина, което му донесе слава по време на многовековния културен свят, е "Канон на медицината". Това е наистина медицинска енциклопедия, която представя логично хармония всичко, което се отнася до превенцията и лечението на болестта. Той имаше огромно влияние върху учени и Източна Европа в продължение на няколко столетия. "Canon" също имаше огромно влияние върху развитието на медицината по целия свят. Той многократно е преведен на много европейски езици.

В "Канон на медицината" дава насоки за необходимостта от идентифициране на страничните ефекти на лекарства, за присъствието на техните взаимна подкрепа и взаимно отслабващи ефекти на лекарства по време на съвместното им среща. Ибн Сина описан много нови лекарства от растителен, животински и минерален произход. Например, името се свързва с първата си употреба живак.

Във всички от най-старите университети в Европа до средата на 12 век. изследване и преподаване на медицина се основава на работата на Ибн Сина.

Оцелява няколко стиха на Ибн Сина на арабски и фарси - най-вече под формата на Рубаят. Освен това, много от неговите трактати той пише стихове в radzhaz сумата. Той е автор на няколко произведения, които са имали значително влияние върху последващото персийски литература.

Може би никой учен и лечител на древността, които са имали такова силно въздействие върху медицина и философия на Изтока (под името на Ибн Сина) и Запада (като Авицена), тъй като това велик учен.

В името на Христа, той изцелен куци, слепи, прокажени. В името на Христос, за да помогне на нещастника. И името на Христос била изгорена на клада. Той е бил в 305 година. Пантелеймон с тези досега не са се извърна от тези, които помогнаха през целия си живот. Не е намаляла през вековете болните и мизерстващи. Напротив, това време е допринесъл за грях, а грехът - болест.

През 1915 г. той публикува книга в София "Регионално анестезия" със собствените си илюстрации. През 1916 г. той го защити като теза и получил степен доктор по медицина. Продължава да практикува операция в село Romanovka, региона Саратов, а след това в Переславъл Залески. В Теодор манастир, където Валентин Ф. е бил лекар, и до днес почита паметта му.

Той не можеше да разбере защо новото правителство прави много на обикновените хора - развива здраве, грижа за образование, подпомагане на бедните, и в същото време. Той се противопоставя на религията, която е базирана благотворителност, да помогне на нуждаещите се и на загиналите.

За него това е неразбираемо защо разруши храмове. На официалния отношението на новото правителство на религиозните култове свидетелства красноречиво и лозунги като "Поп, господарю и бяло като цяло - най-големите врагове на съветската власт", карикатура в пресата, анти-религиозни събрания и манифестации.

И войната Yasenetsky все ходят на църква, да участват в религиозни дебати, съчетавайки това с интензивно организационни, медицински и преподаване работа.

Архиепископ Лука е бил погребан с всички религиозни почести. Огромен брой хора, за да видите на разстояние от последното пътуване на доктор по медицина, професор Войно-Yasenetsky - блестящ хирург, известен лекар и учен, забележителен природен човек, истински син на родината си.

За мен е удоволствие да се поклони на всички лекари, независимо от вярата, в действителност ispolnivshmi клетва Хипократ, в лечебната хора. Един добър и вечна слава за тях.

За лечението - и без лечение - аз нито видях, нито чух за човешкия живот от факта, че човек не трябва никога да оповести, аз мълча вярваш тези неща в тайна. Пазя тази клетва вярно, може ли да се радват на живота ми и изкуство, уважаван от всички хора и във всички времена; престъпвате едни и същи, и даване на лъжлива клетва, са в противоречие с него. "

Владимир, 1 Коринтяни 7:28 Но ако се омъжи, не сме съгрешили; и девица, ако се омъжи, не е съгрешил. Но такива ще имат житейски скърби; и Жал ми е за вас. \ пропуснали zhalost.ne знаете щастливи или plakat.Est хора като vse.a все още живее с някого, с когото да спят там и td.A там, които не искат да си представим как не успя да изравни всички vse.Po.

22. и след това повишаване на тяхното непокорство,

23. събраха [антуража му] и обяви:

24. I - ви Господ на Силите!

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!